DEZE VUIST OP DEZE VUIST

De Nederlandse kickbokswereld in beeld

About

Ik ben zelf opgegroeid in de hockeywereld, waar ik sinds ik klein was op Kampong speel. In de jeugd op het hoogste niveau gehockeyd, maar na een periode wilde ik toch weer is wat anders en ben ik kickboksen gaan proberen. Ik heb nu bij vijf verschillende gym’s in Utrecht getraind, of in ieder geval wat trainigen meegedaan. Nu al een aantal jaar bezig begin ik steeds meer door te krijgen hoe ik mijzelf moet verdedigen.

En na veel research en interviews begin ik ook steeds meer door te krijgen hoe de kickbokswereld in elkaar zit. Toch ben ik wat betreft het kickboksen zelf als het journalistieke werk erover nog lang niet klaar. En de ontdekkingen die ik gaandeweg maak deel ik dan ook maar al te graag met mijn lezers. In zowel binnen- als buitenland.

Een Badr Hari die (voor de zoveelste keer) voor het gerecht stond omdat hij weer de fout is was gegaan was voor mij de aanleiding om iets journalistieks te beginnen over dit onderwerp. Op het acht uur journaal, het belangrijkste journaal van de dag, werd namelijk tijd besteed aan zijn zaak. Maar waarom aan elke strafzaak waar Badr in verwikkeld was continu aandacht wordt besteed maar wanneer hij in Japan voor 70.000 man publiek en vijftig miljoen kijkers vocht daar niets over in de krant kwam verbaasde mij. En met mij vooral de kickbokswereld zelf ook.

Maar wat zijn nou de problemen waar de kickbokswereld op het moment mee te kampen heeft? De organisatiestructuur moet veranderen maar hoe doet de sector dit? Kan de sector zichzelf eigenlijk wel redden of heeft het hulp nodig? Dat ga ik proberen uit te zoeken in mijn blog.

Vechtsporten en vooral ook kickboksen worden steeds populairder en daarmee neemt de vraag naar informatie over de sport ook toe. Voor bijvoorbeeld een steeds groter wordende groep kinderen is het belangrijk dat zij goed begeleid worden. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Wie bepaalt wat een goede training voor kinderen is en wie deze vervolgens mag geven. En waar kun je informatie vinden om als ouder of kind een keuze te maken voor een gym.

Ik wil het complete verhaal van de sport die kickboksen heet vertellen. En ook met oplossingen voor de sector komen met hulp van experts.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: